Okulistični pregledi vida

V naših ambulantah dejujejo izkušeni oftalmologi. Za preglede uporabljamo najnovejšo opremo, ki omogoča zelo natančna merjenja.V kombinaciji z vašo osebno presojo kvalitete vida, ki jo ocenite s preiskušanjem korekcijskih stekel z različnimi dioptrijami, bodo meritve zagotovo opravljene pravilno. Opravljamo meritve dioptrije za očala in kontaktne leče. Meritve se prilagajajo tudi zahtevam sodobnih poklicev in razdaljam, pri katerih opravljamo določeno delo.To je osnova za predpis pravih očal ali kontaktnih leč.

Pogodbeni dobavitelj medicinsko-tehničnih pripomočkov

Pregled za očala

Okulist oceni vidno ostrino in določi dioptrijo z refraktometrom ter s preizkušanjem stekel različnih dioptrij preveri meritev in jo po potrebi prilagodi željam posameznika.

 

Pregled za leče

Namen pregleda za kontaktne leče je ugotovitev najprimernejših leč, saj tako pri dolgotrajnem nošenju zmanjšujemo tveganje za pojav poškodb na površini roženice.

 

Z razliko od klasičnega dioptrijskega pregleda se izmeri tudi premer očesa in ukrivljenost roženice, predpisana kontaktna leča pa mora ustrezati tem meritvam.

 

Novi uporabniki kontaktnih leč dobijo pri prvem pregledu vsa potrebna navodila za pravilno uporabo ter strokovno uvajanje s pomočjo našega osebja.

 

Že obstoječe uporabnike kontaktnih leč naprošamo, da leč pred pregedom ne nosijo.

Pokličite nas

HEDERA
Ljubljanska cesta 26
+386 7 337 74 44
GLAVNI TRG
Glavni trg 14
+386 7 332 24 51

Naročite se na pregled

V najkrajšem času vas kontaktiramo in se dogovorimo za termin.

Vpišite vaše ime *

Vpišite vaš e-mail naslov *

Vpišite vašo telefonsko številko *

Vpišite vaše sporočilo

Vaši podatki so pri nas varni