For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser.
Zapri

Moj račun

Zapri

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna.

Pogoji zasebnosti in varovanja osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, je podjetje P-OPTIKA, trgovina in storitve, d.o.o., Ljubljanska cesta 26, 8000 Novo mesto.

 

Podatki o upravljavcu:

P-OPTIKA, trgovina in storitve, d.o.o.

Ljubljanska cesta 26, 8000 Novo mesto

Matična številka: 3911250000

Davčna številka: SI 72546204

E-naslov: optika.poljsak@gmail.com

Telefon: +386 7 337 74 44

 

Varstvo osebnih podatkov

Spoštujemo vašo zasebnost in razumemo skrbi, ki se lahko pojavijo glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, ki nam jih posredujete z obiskom naše spletne strani in naše spletne trgovine.

Osebne podatke uporabljamo izključno za navedene namene in jih skrbno varujemo v skladu z zakonodajo. Naša politika zasebnosti je skladna z Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07; ZVOP-2, Ur. L. RS, št. 163/22) Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.) in zajema naslednje informacije:

 • kontaktne informacije podjetja P-OPTIKA, trgovina in storitve, d.o.o.
 • kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov v podjetju,
 • pravne podlage in nameni obdelave osebnih podatkov,
 • vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo,
 • uporabo piškotkov,
 • upravljanje nastavitev zasebnosti,
 • posredovanje osebnih podatkov,
 • roke hrambe osebnih podatkov,
 • varstvo osebnih podatkov,
 • pravice posameznikov v zvezi z osebnimi podatki, ki vključuje pravico do pritožbe,
 • spremembe politike zasebnosti.

 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v P-OPTIKA, trgovina in storitve, d.o.o., je Črt Kolenc, dosegljiva na e-naslovu optika.poljsak@gmail.com.

Na navedeni elektronski naslov lahko naslovite vsa vprašanja v zvezi z Politiko zasebnosti, zaupnosti vaših osebnih podatkov, načinom obdelave ali vaše zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki.

 

Posredovanje osebnih podatkov

Zbranih osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam ali v tretje države.

 

Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Zbiramo in obdelujemo osebne podatke na podlagi vaše privolitve na temelju različnih pravnih podlag in za namene, ki so opredeljeni v nadaljevanju dokumenta.

 

Obdelava na podlagi pogodbe

Obdelujemo osebne podatke kupcev za uresničevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodb o prodaji oziroma nakupu izdelkov in pogodb o uporabi osebnih podatkov naročnikov storitev pri registraciji uporabniškega računa v naši spletni trgovini na www.optika-poljsak.si.

Obdelava na podlagi zakonskih obveznosti

Obdelujemo osebne podatke na podlagi zakonskih obveznosti, ki veljajo naše podjetje (npr. davčni predpisi, shranjevanje računov, shranjevanje podatkov nagrajencev nagradnih iger …).

Obdelava na podlagi zakonitih interesov

Na podlagi z zakonitega interesa obdelujemo osebne podatke v nujno potrebnem in sorazmernem obsegu za zagotovitev delovanja spletnih storitev, zlasti z namenom preprečevanja nepooblaščenega dostopa do vašega uporabniškega računa, širjenje zlonamernih kod, preprečitev zlorabe spletne strani ali za zaščito svoji pravic intelektualne lastnine v zvezi s spletnimi storitvami.

 

Obdelava na podlagi privolitve

Osebne podatke na podlagi vašega soglasja za obdelavo osebnih podatkov, obdelujemo za naslednje namene:

 • za izvajanje trženjskih analiz in posredovanje prilagojenih ponudb izdelkov in storitev;
 • za namen neposrednega trženja – prejemanja obvestil, ki vsebujejo aktualne ponudbe, ugodnosti, vabila k sodelovanju v nagradnih igrah in natečajih ter koristne nasvete,
 • za namen sodelovanja v nagradnih igrah;
 • za namen zaposlitve kandidata na delovno mesto.

Svoje soglasje kadarkoli prekličete oz. spremenite na enak način, kot ste ga podali:  s klikom na gumb ‘odjava’, ki se nahaja na dnu elektronskega sporočila; v nastavitvah uporabniškega računa ali s posredovanjem zahteve za preklic soglasja za določen namen na e-naslov optika.poljsak@gmail.com.

 

Osebni podatki, ki jih zbiramo

Vaše osebne podatke o vaši uporabi storitev, ki jih ponujamo, prejmemo na različne načine: z obiskom spletne strani, z nakupovanjem v spletni trgovini, s prijavo na e-novice, registracijo uporabniškega računa v spletni trgovini.

Osebni podatki, ki jih zbiramo so sledeči:

 • osnovni osebni podatki: ime in priimek, datum rojstva, elektronski naslov, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), naslov za dostavo (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država), telefonska številka in geslo za zagotovitev varnosti in uporabe naših storitev;
 • podatki o nakupu in načinu plačila,  pri čemer se pri plačilih v spletni trgovini z uporabo kreditne kartice vsebina podatkov kartice  ne shranjujejo v zbirkah podatkov podjetja P-OPTIKA d.o.o.;
 • tehnične informacije vašega brskalnika, računalnika ali mobilne naprave, ko dostopate do storitev podjetja P-OPTIKA d.o.o..

 

Posredovanje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tretjim osebam (pogodbenim sodelavcem), s katerimi imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov za namene podpore, analize in stalnega izboljševanja naših storitev, obdelave plačil ali dostavo naročil. Pogodbeni obdelovalci imajo odstop le do tistih osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas, podatkov in samo za namene izvajanja teh nalog v našem imenu in jih ne smejo uporabljati za noben drug namen. Pogodbeni obdelovalci so dolžni varovati vaše osebne podatke.

Nekatere informacije o vas so lahko javno dostopne. Na primer podatki, ki jih posredujete ali delite preko mobilnih aplikacij, komentarjev v spletni trgovini, družbenih omrežjih, ipd.

Vaše osebne podatke lahko z vašo privolitvijo delimo z aplikacijami tretjih oseb, če se odločite za dostop do naših storitev prek takšne aplikacije kot je npr. Facebook ali Google račun. Podjetje P-OPTIKA d.o.o ni odgovorno za to, kar tretje osebe počnejo z vašimi podatki, saj imajo svojo politiko zasebnosti skladno s katero obdelujejo vaše osebne podatke. Svetujemo, da se seznanite z njihovo politiko zasebnosti in z načinom obdelave vaših osebnih podatkov na spletnih mestih tretjih oseb, ki jih obiskujete.

 

Varovanje osebnih podatkov

Za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvajamo vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sami na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

 • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
 • varuje programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
 • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
 • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
 • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

 

Rok hrambe osebnih podatkov

Vaši osebni podatki, ki smo jih pridobili na podlagi vaše privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Osebne podatke, ki so pridobljeni na podlagi soglasja, hranimo vse do preklica soglasja, vendar največ 5 let. Skladno z davčnimi predpisi se izdani računi se hranijo še 10 let po poteku leta, v katerem je izdan račun. Osebne podatke povezane z vašim uporabniškim računom se hranijo do zaprtja računa, pri čemer se podatki, vezani na nakup, ki ga je uporabnik izvedel v spletni trgovini, ohranijo. Zaprtje uporabniškega računa lahko izvedete sami v nastavitvah uporabniškega računa ali pa nas zaprosite za izbris.

 

Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov P-OPTIKA, trgovina in storitve, d.o.o., Ljubljanska cesta 26, 8000 Novo mesto ali preko elektronske pošte optika.poljsak@gmail.com. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik ima v zvezi osebnimi podatki naslednje pravice:

 • pravica do dostopa do podatkov
 • pravica do popravka
 • pravica do izbrisa
 • pravica do omejitve obdelave
 • pravica do prenosljivosti podatkov
 • pravica do ugovora
 • preklic soglasja
 • pravica do pritožbe nadzornemu organu.

 

Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bomo nemudoma izvedli vse notranje in zunanje ukrepe za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bomo o tem obvestili, prav tako bo s tem seznanjen pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

 

Končne določbe

Za vse, kar ni urejeno s temi Pogoji zasebnosti in varovanja osebnih podatkov, se uporablja veljavna zakonodaja. Podjetje P-OPTIKA, trgovina in storitve, d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe teh Pogoji zasebnosti in varovanja osebnih podatkov. Vsaka sprememba bo objavljena na tem spletnem mestu.

V primeru vprašanj o Pogojih zasebnosti in varovanja osebnih podatkov in o osebnih podatkih, ki jih o vas hranimo, nam pišite na e-poštni naslov optika.poljsak@gmail.com.

Z uporabo naše spletne strani in spletnih storitev posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino Pogojev zasebnosti in varovanja osebnih podatkov.

V kolikor ne soglašate s Pogojih zasebnosti in varovanja osebnih podatkov, vas prosimo, da prenehate z uporabo naših spletnih storitev in prekličete podana soglasja ter zaprete svoj uporabniški račun.

Z vami od leta 1989

Kvaliteten servis

Prijazni svetovalci

Varen nakup

Brezplačna dostava (SLO)