For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser.
Zapri

Moj račun

Zapri

Košarica

Vaša košarica je trenutno prazna.

Progresivna stekla

Kaj so progresivna stekla?

So stekla s katerimi vidimo na vse razdalje: blizu, vmes in daleč. dioptrija v progresivnem steklu gladko in nevidno prehaja od vidnega polja za daljavo do vidnega polja za bližino. Takšna očala lahko uporabljamo za vožnjo, delo za računalnikom in za branje.

Kako delujejo progresivne leče?

Z napredkom tehnologije progresivnih stekel je lažje prilagoditi njihovo nošenje in zagotavlja bolj udoben vid. Progresivna tehnologija se še naprej razvija, s čimer izboljšuje vizualno izkušnjo uporabnikov.

Enostavno prilagodite položaj glave, da vidite tri razdalje. Poglejte naravnost, da boste videli daleč; pogled usmerite v srednji del stekel za vmesno razdaljo katero uporabljamo za delo za računalnikom in usmerite nos navzdol, da boste brali ali delali od blizu, kot je pošiljanje sporočil. Ključno je, da prilagodite položaj glave ali usmerite nos na tisto, kar iščete, ne na oči.

O progresivnih lečah

 

Kot karkoli novega je tudi prilagajanje na progresivna stekla lahko frustrirajoče, vendar ne skrbite. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste ves čas na vsaki razdalji videli z enimi očali.

Uprite se skušnjavi, da bi se nazaj preklopili na svoja stara očala – to upočasni proces prilagajanja možganov, da se osredotočijo skozi nova stekla.

Očala nosite visoko na nosu in blizu oči, da povečate obseg vidnosti skozi vsako lečo.

Premaknite glavo, ne oči. Nos usmerite direktno v tisto, kar želite videti, in ga usmerite v fokus s premikanjem brade navzgor ali navzdol.

Vadite! Med gledanjem televizije zgrabite revijo za branje. Večkrat usmerite pogled na televizijo in na revijo, saj je to odličen način za vadbo in pospešitev prehoda.

Progresivna stekla – poenostavite svoje življenje

Glede na vaše vidne potrebe obstaja veliko progresivnih stekel. Poiščite stekla, kot so SMART LIFE proizvajalca Carl Zeiss, da bi dobili jasnost od roba do roba in optimizirali svojo dioptrijo od optičnega središča do robov stekel.

To je tudi odlična opcija za tiste, ki že nosijo progresiv in tiste, ki imajo visoko dioptrijo. Progresivna stekla se prilegajo v vsak okvir tako kot enožariščna stekla.

Ne dovolite, da vas dioptrija ovira pri vsakdanjem delu in omejuje vaš slog. Ni vam več potrebno imeti več očal, da vedno znova pretikate med očali za daljavo in branje. S progresivnimi stekli si lahko na svež, jasen in brezhiben način ogledate celoten svet. En par očal zmore vse.